Renovatie!

Renovatie van de kleedkamers in de  gymzaal


Verbazing in het dorp. Er staat een container op het dorpsplein. Wat houdt dit in? In Diggelfjoer van maart stond een stukje over het renoveren van de kleedkamers. Daarna niets meer vernomen. Hoe zit dat nu eigenlijk?


Vol enthousiasme is het bestuur het traject van een renovatie in gegaan. Gesprekken met de gemeente vonden voorgaande jaren en begin dit jaar al plaats.  De gemeente was gelukkig   bereid om mee te werken, want de kleedkamers waren echt niet meer van deze tijd. Als bestuur vonden wij dat de renovatie het beste in de zomerperiode kon plaatsvinden. Zo weinig mogelijk overlast voor de gebruikers was het uitgangspunt. Logisch toch?


Maar een grondige renovatie kost niet alleen geld maar ook tijd. De zomer van 2015 werd niet gehaald. Vergaderen, overleg plegen, gelden moesten worden gereserveerd, plannen moesten worden ingediend en goedgekeurd, calculaties moesten worden gemaakt,  de aanbesteding met alle regels moest plaats vinden, enz, enz. De werkzaamheden grotendeels laten plaatsvinden in de zomervakantie was dus uitgesloten.  Te  optimistisch ingeschat door ons!


Maar de renovatie moest van de gemeente toch nog wel dit jaar plaats vinden. Gelukkig maar, want de kleedkamers zijn echt oud en nodig aan vernieuwing toe. Nadat de gemeente goedkeuring aan de plannen heeft gegeven is de aanbesteding opgestart met als resultaat dat de bouw toch nog dit jaar kan beginnen. Argumenten over renoveren in een vakantieperiode om overlast te beperken doen er dan niet meer toe. Ieder nadeel heeft zijn voordeel!


De gemeente heeft ons op 23 september geïnformeerd over wie de kleedkamers van de gymzaal mag renoveren.  En minder dan een week later staat de eerste container al op het dorpsplein. De renovatie zal zo spoedig mogelijk, dus dit jaar nog, uitgevoerd worden door  bouwbedrijf De Vries. En voor het kerstdiner moet het klaar zijn!


Dit houdt in dat we de komende maanden met zijn allen moeten improviseren en moeten doorbijten.  Sporten zonder kleedkamers is niet gemakkelijk, maar het kan even niet anders. Overlast door geluid, afval, stof, auto’s, machines zijn onontkoombaar. Als je gaat sporten, probeer je dan zoveel mogelijk thuis om te kleden. Sportschoenen in de zaal aan doen en thuis douchen.


Nu de grondige renovatie doorgaat willen wij alle gebruikers van het dorpshuis de kans geven  en ook oproepen een bijdrage te leveren aan het dorpshuis.  Elke bijdrage is zeer welkom want alle extra kosten  zullen we als dorp gezamenlijk moeten ophoesten !  Waaraan denken wijzelf:  een uitvoering waarvoor een bijdrage voor het dorpshuis wordt gevraagd, of een sponsororactie, een bingo, een fair, een demonstratie….een optreden….een verkoopactie….een schilderij…
Alle ideeën en initiatieven zijn welkom. Je kunt mailen naar ienenmien@outlook.com

Namens Stichting Sociaal Cultureel Centrum Ien en Mien
Het Bestuur
 

Overig nieuws

lees meer

lees meer

lees meer

lees meer

lees meer

lees meer

Zomervakantie weer voorbij. Alle activiteiten starten weer op. Houd ons website en onze facebook pagina in de gaten! Iets organiseren? Neem contact op met onze lees meer

Speciaal voor de vrijwilligers van Dorpshuis Ien en Mien:

Vrijdag 1 juli, schenkt het bestuur van het dorpshuis, jouw borrel in!

Als dank voor je inzet en betrokkenheid en om de vakantie alvast in te luiden.

Graag tot lees meer

«« « Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende » »»