Korfbal vereniging Wêz Warber

 

 

Korfbalvereniging "Wêz Warber" te Goutum is opgericht op 18 april 1956. Sinds 2008 heeft Wêz Warber een samenwerkingsverband met Wêz Fluch uit Hempens.

Korfbal is een sport die zowel op het veld als in de zaal gespeeld wordt. In het voorjaar en na de zomervakantie wordt er op het sportveld gekorfbald en in de winter wordt er in de zaal gekorfbald. Verder is het de enige gemengde sport. Korfbal wordt namelijk gespeeld met zowel heren als dames.

Onze jongste jeugd maakt in de zaal gebruik van het dorpshuis, zodat er dicht bij huis getraind kan worden. De oudere jeugd en senioren maakt, gezien de hoogte van de korven en de ruimte, gebruik van een sporthal in de stad. Begin 2013 zijn alle teams in een nieuw tenue gestoken. En op dit moment zijn we nog bezig met trainingspakken.

Gezelligheid en sportieve prestaties zijn de kernwoorden die op onze vereniging van toepassing zijn. Naast het korfballen worden daarom veel activiteiten georganiseerd die zorgen voor een hoog sociaal gehalte. Onder andere wordt er elk jaar een rommelmarkt, met aansluitend een barbeque gehouden. En we organiseren voor de jeugd allerlei activiteiten. Zo is er om de 2 jaar een jeugdkamp, een playbackshow en een bingo. Of we gaan met elkaar zwemmen…het wordt allemaal georganiseerd.

Zie ook: http://www.wezwarber.nl/